Ski lengte

maattabel ski lengtes

Hoe bepaal je de juiste lengte van je ski?

ALGEMEEN
Als je de juiste lengte van ski wil kiezen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste zijn je lengte, je gewicht, je niveau en je persoonlijke voorkeur.

De basisregel is om een ski te nemen met een lengte die ligt tussen je kin en je kruin (in sommige gevallen mag dit zelfs nog iets langer zijn). Hoe korter de ski, hoe wendbaarder ze is. Dit leidt tot kortere bochten en een grotere wendbaarheid bij lagere snelheden. Een langere ski heeft dus een grotere draaicirkel en is stabieler bij hogere snelheden.

Een algemene richtlijn is dan ook dat grotere, zwaardere mensen én gevorderde skieërs veelal langere skis nemen. Zij kunnen meer invloed uitoefenen op een ski en voelen zich comfortabler bij grotere bochten. Kleinere, lichtere én minder ervaren skiërs voelen zich over het algemeen beter met de wendbaarheid van een kortere ski.

Dit is een eenvoudige manier om de juiste lengte van ski te kiezen binnen het Atomic gamma. De bovenstaande afbeelding geeft een geschatte lengte bij elk type ski voor de gemiddelde recreatieve skiër. Wil je een specifiekere lengte van ski bepalen, kijk dan naar de informatie hieronder.