Getest: Atomic Revent skihelmen en –brillen

19 January 2018


 

Voor seizoen 17/18 heeft Atomic een volledig nieuwe reeks Revent helmen en brillen op de markt gebracht. De nieuwe reeks van helmen bestaat uit de Revent, Revent+, Revent+ LF en de Revent+ AMID. Bij de brillen gaat het dan over de Revent L FDL brillen met gelamineerde lenzen voor een hoger contrast en beter dieptezicht. Om eens te kijken wat al deze nieuwigheden teweeg brengen hebben we een aantal testers gezocht die elk een helm en bril combinatie een hele skivakantie lang mochten testen!

Geert testte de Revent+ AMID in combinatie met de Revent L FDL HD.

Geert: "Ik heb zelf een helm met een vizier omdat een helm met bril mijn zicht altijd heeft belemmerd, maar met deze combinatie moet ik mijn mening herzien."

De nieuwe Revent L FDL skibrillen van Atomic zijn een ware revolutie in lenstechnologie. FDL is de volgende generatie van dubbele lensconstructie. Hierbij worden beide lenzen op elkaar gelamineerd zonder een extra luchtlaag ertussen. Hierdoor krijg je een 15% breder gezichtsveld in vergelijking met een gewone bril met dubbele lens.

Kristof koos voor de Revent+ LF en de Revent L FDL Stereo.

Kristof: "De lens heeft me niet verblind en geeft een zeer scherp zicht."

Omdat de 2 lenzen samen gelamineerd zijn, is er geen dubbele breking van het licht en bij gevolg ook minder weerkaatsingen. De Stereo HD brillen voegen nog een extra laag van speciale kristallen toe aan het verhaal. Deze zorgen ervoor dat het witte licht gebroken wordt in meerdere kleuren. Zo zie je alles in High-Definition contrast en krijg je een beter dieptezicht. Als gevolg hiervan presteren de Stereo HD brillen in een brede waaier van omstandigheden.

Geert: "De helm sluit overal goed aan, voelt licht om te dragen en kan achteraan worden vastgedraaid waardoor de helm goed vast zit."

Korneel tenslotte nam de Revent+ en een Revent L FDL Stereo mee op skitrip.

Korneel: "De bril combineert heel mooi met de Revent helm."

De helmen en brillen van Atomic zijn voor elkaar gemaakt. Ze sluiten dan ook naadloos op elkaar aan zodat er nergens nog koude wind of sneeuw tussen kan. De Atomic Revent+ LF helmen zijn uitgerust met het gekende LiveFit systeem. Dit is een speciale laag foam die zich aan de contouren van je hoofd aanpast zodat je de hele dag een aangename pasvorm hebt.

Kristof: "De schokdemping was zeer goed! Dat heb ik mogen ondervinden bij een val op mijn rug en hoofd."

De Revent+ AMID helmen voegen daar uiteraard nog het nieuwe AMID-systeem aan toe. AMID staat voor: Atomic Multi-Directional Impact Deflector. Het is een vooruitstrevende technologie die bestaat uit 2 lagen foam van verschillende densiteit. Hierdoor krijg je een betere bescherming tegen impacts in alle richtingen, of het nu tegen lage of hoge snelheid is.

Eindoordeel:

De nieuwe Atomic Revent helmen hebben een comfortabele pasvorm en zijn ongelofelijk licht. Zo voel je amper dat je iets op je hoofd hebt. De Revent brillen zorgen erop hun beurt voor dat je gezichtsveld niet wordt beperkt. Onze testers waren dan ook lovend over het nieuwe Atomic materiaal.

Kristof beoordeelde zijn geteste combinatie met een 5/5.

De helm die Korneel in test had was een maatje te klein en daardoor was het moeilijk een correcte test uit te voeren.

Geert op zijn beurt is zo fan van zijn geteste combinatie dat hij beslist heeft de set van helm en bril aan te kopen!

Plaats een reactie